Casemanagers zorg in activeringstrajecten

Als casemanager zorg werk je samen met de casemanager werk zo goed mogelijke trajecten uit voor je cliënten.

Ben je benieuwd hoe je collega-casemanagers uit andere regio’s deze uitdagende functie invullen en beleven? Wil je graag van gedachten wisselen over je vragen of bezorgdheden? Zoek je inspiratie ‘along the road’ of heb je het gevoel er in je eigen organisatie soms wat alleen voor te staan? Weet dan dat er nog zo’n honderdveertig andere casemanagers zorg actief zijn in Vlaanderen. We brengen jullie graag samen voor de eerste Vlaamse Trefdag voor casemanagers zorg.

Wegens de coronamaatregelen kiezen we noodgedwongen voor een online evenement van één voormiddag. Daarbij benutten we zo goed mogelijk alle troeven en mogelijkheden van ‘digitaal’. De grote doelstellingen van deze trefdag blijven: inspiratie en verdiepende uitwisseling. In het voorjaar van 2021 wordt deze trefdag dan gevolgd door een dynamische reeks van kortere vormings- en uitwisselingssessies over concrete thema’s. Meer info volgt!

 

Programma Trefdag

Plenaire inspiratieboost
  • Een ‘ancien’ die al lang met activering bezig is (in diverse tenders) vertelt hoe ze met vallen, opstaan en experimenteren kwamen tot waar ze nu staan. Wat ziet zij als succes- en belemmerende factoren? Welke lessen zijn er getrokken? En vooral: hoe kijkt ze naar de rol en positie van de casemanager zorg?  
  • Een collega uit een ‘jonger’ samenwerkingsverband: hoe gaven zij vorm aan de letter en de geest van het werk-zorgdecreet? Wat zien zij als troeven en uitdagingen?

 

Gespreks- en uitwisselingstafels

In kleinere discussiegroepjes (‘breakout rooms’) gaan we in dialoog met de sprekers én met elkaar. Want iedere regio heeft wel zijn eigen ‘goede praktijk’: lokale omstandigheden bieden vaak opportuniteiten om volop op in te zetten.  

Welk compliment geef jij je eigen werking? Welk werkpunt zie je? Hoe ziet jouw ideale plaatje eruit? Je krijgt een breder zicht op het hele werkveld. We verzamelen ook informatie om verder mee aan de slag te gaan.

 
Lancering digitaal platform

In de online bevraging kondigden we een digitaal platform voor casemanagers aan. We lanceren dat nieuwe platform tijdens de trefdag! Je kan je registreren en participeren. Vanaf 22 oktober bouwen we dus samen een online community voor en door casemanagers zorg uit. We bundelen er informatie en je krijgt er een forum voor verdere uitwisseling en verbinding.  

Dit digitale platform loopt ook als een rode draad tussen de toekomstige sessies.

Bij inschrijving voor de trefdag kan je aangeven of we je e-mailadres mogen gebruiken om je verder te informeren over de online community.